Afla ce culoare de par te avantajeaza

Afla ce culoare de par te avantajeaza


Află ce culoare a părului te avantajează în funcţie de tipul tău de ten – Ghidul profesioniştilor

Cele mai multe dintre femei aleg să îşi vopsească părul în diferite nuanţe şi foarte puţine dintre ele aleg să îşi păstreze nuanţa naturală. Când timpul îşi pune amprenta asupra felului în care arătăm, noi, femeile, suntem nevoite să ne vopsim părul pentru a ascunde firele albe. Totuşi, tendinţele servesc ca un ghid util atunci când trebuie să ne hotărâm la o anumită culoare de par.

Totuşi, în ciuda a ceea ce se poartă, trebuie să alegem ceea ce ni se potriveşte pentru a evita cazurile în care culoarea părului ne dezavantajează. Pielea este principalul factor în funcţie de care va trebui să decizi care va fi culoarea părului tău. Totuşi, dacă vrei să ai un look senzaţional şi să nu dai greş în ceea ce priveşte culoarea părului va trebui să alegi o nuanţă care să îţi pună tenul în evidenţă şi să nu îl umbrească mai mult decât este cazul.

Una dintre cele mai simple şi bune metode pentru a descoperi tonul pielii este să îţi priveşti venele de la încheietura. Dacă acestea au o nuanţă de albastru înseamnă că subtonul este rece, în timp ce dacă venele sunt verzi înseamnă că subtonul este verde. Sigur că există şi femei cu subton neutru, adică o combinaţie între tonul rece cu cel cald, însă aceste cazuri sunt destul de rare.

Subton cald

Femeile care au subtonul cald au, de regulă, culoarea ochilor verde sau maro, iar nuanţa naturală de par este de blond auriu, şaten auriu. Tenul acestor femei este în nuanţe de auriu sau piersică, măsliniu cu subtonuri aurii şi chiar cu pistrui. În cazul în care tenul tău este alb-brun şi are subtonuri calde poţi să te joci cu un spectru larg de culori, de la blond închis la brunet, atâta vreme cât cea mai mare proporţie din culoarea părului este în subtonuri calde. Şuviţele castanii sunt cele mai indicate, indiferent că alegi o baza de brunet sau de şaten.

Subton rece

Culoarea ochilor maronie, negri sau albastru cu gri sunt semne ale tonurilor reci. În acest caz, femeile au părul natural în nuanţe de ciocolatiu închis, şaten, şaten cenuşiu sau negru albăstrui, iar nuanţa tenului are subtonuri albastre, rozalii sau măslinii. În cazul în care eşti posesoarea unui par alb-brun cu subtonuri reci va trebui optezi în cea mai mare parte pentru nuanţele reci. Dacă ţii neapărat să fii blondă, evita blondul-roşcat în nuanţe calde, optează pentru tonuri mai reci, spre platinat. Alege nuanţe de brunet cât mai reci. Pentru şaten poţi să optezi şi pentru nuanţe mai deschise şi mai calde, însă baza trebuie să fie rece.

Tenul palid

Alegerea culorii părului în cazul tenului palid trebuie să depindă de contrastul dintre acestea două. Femeile cu tenul palid ar trebui să evite culorile de par prea naturale şi ar trebui mai degrabă să se joace cu nuanţele şi să realizeze un contrast între culoarea de par şi cea a tenului. Este nevoie de mult curaj, într-adevăr, pentru a alege o nuanţă caldă cu un ten palid, dar culoarea roşcat pune cel mai bine în valoare pistruii şi subtonurile de galben.

Tenul deschis este specific femeilor cu un par şaten deschis natural sau blond. Este un ten destul de sensibil la soare, însă nu prezintă pistrui şi nu are acel aspect de porţelan specific roscatelor. Îţi va sta cel mai bine cu nuanţe de blond sau şaten, însă şi roscatul deschis te va completa. În cazul în care tenul tău este deschis şi are subtonuri reci va trebui să foloseşti cu încredere nuanţe de blond sau de şaten mai reci sau mai calde.

Dacă vrei să te vopseşti în nuanţe de roşcat va trebui să optezi pentru o culoare mai caldă, indiferent de cât de închisă sau deschisă este nuanţa. Astfel, tenul tău nu va avea un efect « trasparent ».În cazul acestui tip de ten nu se recomandă vopsirea părului în negru sau brunet pentru că acesta nu avantajează tenul palid, însă poate fi o varianta doar dacă nuanţa de brunet este combinată cu şuviţe de şaten deschis.

Ten măsliniu

Femeile care au tenul măsliniu trebuie să opteze neapărat pentru părul în nuanţe închise pentru că acestea vor pune cel mai bine în evidenţă trăsăturile fetei. Buzele şi ochii sunt cel mai bine puse în evdienta de această culoare, însă trebuie să ai în vedere că poate de asemenea să accentueze anumite imperfecţiuni, precum cearcănele. Kim Kardashian poate fi exemplul cel mai bun şi se poate observa că a ales o culoare de par cu câteva tonuri mai deschisă decât brunetul tocmai pentru a sublinia perfect tenul măsliniu. Tenul măsliniu este specific femeilor latine şi celor creole.

Bineînţeles că un ten măsliniu poate să fie şi un ten bronzat al unei femei cu un ten alb. Pentru acest tip de ten nuanţele de şaten închis, de brunet sau negru sunt cele mai potrivite. Un ten măsliniu asociat la un par blond, indiferent de nuanţă lui, va părea complet nenatural şi nefiresc. Pentru că tenul măsliniu, în general, oferă nuanţe ciocolatii pielii, indiferent dacă are subtonuri reci sau calde, poţi să alegi orice nuanţe de şaten închis, de castaniu sau brunet. Însă, pentru un ten măsliniu, cea mai potrivită culoare va fi întotdeauna castaniul.

Ten mediu

Unele femei au tenul mediu, adică subtonuri reci. Femeile cu acest tip de ten pot adaug un plus de căldură şi da pielii o strălucire naturală şi un aspect radios. Dacă deţii un ten mediu cu subtonuri reci, trebui să eviţi culorile prea deschise, pentru că îţi vor conferi un look şters. De asemenea, ar trebui să eviţi o culoare prea închisă pentru că nu va face decât să accentueze cearcănele.

Aşadar, fiecare femeie trebuie să îşi stabilească tipul de ten înainte să se vopsească. De asemenea, este foarte important să ţineţi cont de faptul că se poartă ceea ce va avantajează, aşa că nu trebuie să ţineţi cont neapărat de ultimile tendinţe în materie de hairstyling.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha